Fitch verlaagt kredietwaardigheid Britse banken

Het kantoor van Fitch in New York. Foto AP / Henny Ray Abrams

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Royal Bank of Scotland en Lloyds Banking Group afgewaardeerd. Volgens de kredietbeoordelaar zullen de banken in de toekomst minder snel in aanmerking komen voor overheidssteun. Dat meldt de Wall Street Journal.

De status van beide banken werd met twee stappen verlaagd van AA- naar A. Royal Bank of Scotland en Lloyds zijn beide voor respectievelijk 83 procent en 41 procent in bezit van de Britse overheid. Ook overweegt Fitch een afwaardering van de bank Barclays.

Vorige week verlaagde kredietbeoordelaar Moody’s de kredietwaardigheid van twaalf Britse financiële instellingen om dezelfde reden. Onze correspondent in Londen Titia Ketelaar legde toen uit dat het niet per se heel slecht gaat met de Britse Banken. Ketelaar:

“Het is niet zo dat de kredietwaardigheid van de banken nu in het geding is, het is meer een waarschuwing. De situatie van de Britse banken is niet te vergelijken met de situatie van banken in andere Europese landen.”