Engeland in spanning: krijgt Rooney drie duels?

De Engelse voetbalfans houden vandaag hun adem in, als de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA beslist over de straf voor Wayne Rooney.

De spits van Manchester United en het Engelse nationale elftal kreeg vrijdag in het EK-kwalificatieduel met Montenegro (2-2) de rode kaart omdat hij natrapte tegen Dzudovic.

Als de UEFA zijn eigen regels correct toepast, wordt Rooney vandaag voor drie EK-wedstrijden geschorst, meldden bronnen van de Europese voetbalbond aan The Guardian.

De tuchtcommissie van de UEFA hoeft alleen maar artikel 10 van haar eigen reglement toe te passen, schrijft The Guardian: „Spelers die een andere speler of een andere persoon op het veld aanvallen, worden voor drie wedstrijden geschorst.” In dat geval zou Rooney alle groepsduels van Engeland op het EK missen.

Bondscoach Fabio Capello kondigde na het gelijkspel tegen Montenegro aan dat Rooney de komende oefenduels tegen Spanje en Nederland geen basisplaats krijgt. Hij wil andere spitsen testen voor het EK.

Clubcoach Alex Ferguson van Manchester United relativeerde de overtreding van zijn sterspeler Rooney. „Hij werd getackeld en reageerde”, aldus Sir Alex.