City verwijt Tevez contractbreuk

Voetballer Carlos Tevez moet zich verantwoorden voor contractbreuk bij zijn Engelse werkgever Manchester City. De 27-jarige Argentijnse spits weigerde volgens trainer Roberto Mancini in te vallen tijdens het met 2-0 verloren Champions Leagueduel met Bayern München op 27 september.

De Engelse club schorste Tevez al voor twee weken gedurende een onderzoek naar het incident. De Zuid-Amerikaan ontkende werkweigering. Volgens hem ging het om een misverstand. Volgens Manchester City is er genoeg grond voor disciplinaire maatregelen.

Multimiljonair Tevez, die al een poosje weg wil uit Engeland, kreeg eerder al een boete van twee weeksalarissen opgelegd. Trainer Mancini maakte al meerdere keren duidelijk dat Tevez niet meer in zijn plannen voorkomt. „Als het aan mij ligt, speelt hij hier nooit meer”, zei de Italiaan na afloop van de wedstrijd in München.

Wesley Sneijder heeft vandaag de groepstraining hervat bij Internazionale. De 27-jarige middenvelder stond drie weken aan de kant met een liesblessure, die hij tijdens een training had opgelopen.

Sneijder hoopt komende zondag tegen Catania zijn rentree te maken. Sneijder miste de competitiewedstrijden tegen Bologna en Napoli en het Champions Leagueduel met CSKA Moskou. Hij miste afgelopen week ook de interlands van het Nederlands elftal tegen Moldavië en Zweden.

Samuel Eto’o heeft aangeboden Internazionale in de wintermaanden te komen helpen. De Kameroener, deze zomer vertrokken naar Rusland, is volgens de Italiaanse media van plan in januari en februari weer bij zijn oude club te gaan spelen. De Russische competitie ligt dan stil.

Eto’o zou al met de leiding van Inter over een tijdelijke terugkeer hebben gesproken. De donkere aanvaller speelt momenteel bij Anzhi Makhachkala in de Russische deelrepubliek Dagestan. Zijn transfer maakte hem de best betaalde voetballer ter wereld, met een salaris van zo’n twintig miljoen euro

Inter beleeft tot dusverre een matig seizoen met wisselvalige resultaten in de Serie A en de Champions League. (Novum)