Blackberry-verkeer komt weer op gang

Foto AFP via Getty Images / Scott Olson

Blackberry-gebruikers in Nederland kunnen sinds vannacht weer gebruikmaken van internet, e-mail en Blackberry Messenger. Wel moeten klanten rekening houden met achterstanden in het dataverkeer en vertragingen. Dat laat T-Mobile weten aan persbureau Novum.

Gistermiddag kon er weer beperkt gebruik gemaakt worden van de e-maildienst. Vanaf vandaag zullen alle diensten weer langzaam op gang komen, aldus een woordvoerder van T-Mobile. Ook op Twitter verschijnen donderdagochtend berichten van Nederlandse klanten met de mededeling dat hun Blackberry weer werkt.

Blackberry-fabrikant RIM laat op zijn website weten een significante toename te zien in de servicelevels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ook in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika is er een toename zichtbaar in het dataverkeer. Ook hier moet er rekening gehouden worden met vertragingen.

De Nederlandse providers T-Mobile en Vodafone gaan vooralsnog geen vergoeding aan hun klanten aanbieden voor de geleden schade. Bij T-Mobile ligt dit contractueel vast en het bedrijf ziet nog geen reden daar een uitzondering op te maken. Ook Vodafone laat weten het te vroeg te vinden om te spreken van vergoedingen voor klanten.

De wereldwijde storing bij Blackberry-fabrikant RIM begon maandag. Klanten konden geen gebruikmaken van internet, e-mail en de populaire berichtenservice Blackberry Messenger, beter bekend als Ping. Het is nog onduidelijk hoeveel van de zeventig miljoen Blackberry-eigenaren wereldwijd geraakt zijn door de storing.

    • Lex Boon