Bijbelscheurend jurylid The Voice of Poland mag niet meer meedoen

Nergal tijdens z'n jurywerk in The Voice of Poland.

Waar wij het met de brave Marco Borsato, Roel van Velzen, Angela Groothuizen en Nick & Simon moeten doen, hadden ze in Polen metalgod Nergal ingeschakeld om bij ‘The Voice‘ zangstemmen te beoordelen. En dat ligt gevoelig in katholiek Polen.

Adam ‘Nergal’ Darski, bekend als brulboei van death metalband Behemoth (spotify), doet het als jurylid bij The Voice of Poland niet bijster goed bij de nogal katholieke Polen. De bijbelverscheurende satanist Nergal provoceerde een recordaantal klachtbrieven bij elkaar voor producent TVP, hoewel dat in eerste instantie geen reden was om in te grijpen.

Nergal met zijn band Behemoth, in de deze maand uitgebrachte video voor ‘Lucifer’:

Sterker: volgens de Poolse Newsweek noemden men hem bij TVP “een warme, vriendelijke man met een goed gevoel voor humor.” Maar nu blijkt dat Nergal toch weer kan gaan touren met Behemoth. Na een gesprek met de president van de Poolse Katholieke Vereniging van Journalisten is TVP door de knieën, en wordt Nergal niet voor een tweede seizoen van The Voice of Poland uitgenodigd.

Een interview met Nergal, volledig in het Pools:

De druppel die de emmer deed overlopen voor de katholieke journalistenclub is dat Nergal onlangs bij een optreden van de band Times New Roman op het podium verscheen, waarbij de zanger speelde alsof hij met hulp van satan genas van een verlamming.

Wie Nergal zal vervangen bij The Voice of Poland is nog niet bekend.