Weer

Op de grens tussen warme en koude lucht die de afgelopen dagen precies boven ons land lag, viel langdurig regen. Die grens trekt vanavond en vannacht naar het zuiden waardoor we de komende dagen in koude lucht verkeren.

Door de invloed van hogedrukgebieden die steeds drogere lucht meevoeren blijft het de komende vier dagen droog en is er behoorlijk veel ruimte voor zon. In de zuidelijke provincies blijft het tot morgenochtend nog spatteren. Elders wordt het vanavond en vannacht droog en ontstaan bij opklaringen nevel en mist. Het kwik daalt in het noordoosten en oosten naar 4 graden. In het zuiden wordt het minder koud.

Na het optrekken van nevel en mist is het morgen, op enkele wolkenvelden na, vrij zonnig. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en het wordt 13 à 14 graden.

Vrijdag en zaterdag draait de wind naar het zuidoosten en wordt drogere lucht aangevoerd. De kans op mist in de nacht en ochtend neemt af, maar onder heldere hemel kan het wel sterk afkoelen.

In de nacht naar vrijdag kan het lokaal aan de grond een graadje vriezen, in de weekeindnachten is zelfs vorst op een meter hoogte niet uitgesloten. Overdag is het prachtig najaarsweer met temperaturen rond 13 graden.