Video: Apple’s ‘here’s to the crazy ones’, maar dan op z’n Hollands

Think Different. De slogan van Apple en misschien wel hét levensmotto van de onlangs overleden Steve Jobs. In 1997 lanceerde het computerbedrijf de gelijknamige campagne om het bijzondere karakter van haar producten te benadrukken: eigenzinnig, tegendraads en innovatief.

In de ongeveer een minuut durende commercial die bij de reclamecampagne hoorde, kwamen zeventien iconische personen langs uit de twintigste eeuw: waaronder Albert Einstein, Bob Dylan, Martin Luther King, Jr., Richard Branson en John Lennon. Mensen die de wereld veranderden, niet omdat zij zich “aan de regels hielden”, maar juist omdat zij durfden buiten getreden paden te wandelen: “Here’s to the crazy ones.”

De reclame met daaronder de indrukwekkende tekst:

“Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify and vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as crazy, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.”

Prutsfm maakte een parodie op de reclamecampagne Apple. In plaats van een Einstein of een Lennon zijn ‘iconische’ Nederlandse bekendheden te zien die een diepe indruk op ons land en misschien wel de manier we kijken naar ons land hebben veranderd: