Trailerrecensie Young Adult

**** Als Jason Reitman (Up in the Air, Juno) met een nieuwe film komt, ga je rechtop zitten. De trailer van het als pikzwarte komedie aangekondigde Young Adult, in december in première, maakt erg nieuwsgierig. De fenomenale Charlize Theron die met Bowies Queen Bitch op de achtergrond terugkeert naar haar geboortedorp Mercury, Minnesota. Altijd het populairste meisje, deze Mavis, en nu succesvol als schrijfster van jeugdlectuur. Net gescheiden, dus komt ze even haar gedumpte schoolvriendje Buddy Slade ophalen. Getrouwd met kind? Ja duh. „Geeft niet, ik heb ook bagage.” Komedies: altijd riskant, maar Reitman lijkt terug bij de incorrecte humor van zijn debuut Thank You for Smoking. We hopen – en geloven! – dat zijn zelfingenomen, onvolwassen ‘psycho prom queen bitch’ Mavis onverbeterlijk blijkt.