Tafeltennis: vrouwen in EK-finale

Na een 3-2 zege op Hongarije staan de tafeltennissters in EK-finale.

De vrouwenploeg heeft zich gisteren geplaatst voor de finale van de EK tafeltennis in het Poolse Gdansk. Nederland won in een spannende halve finale met 3-2 van Hongarije en speelt vandaag in de finale tegen Roemenië, dat Wit-Rusland versloeg (3-0). De Nederlandse kopvrouw Li Jiao won allebei haar partijen. Landgenote Li Jie verloor haar openingspartij maar won het laatste duel van Georgina Pota met 3-2 in games en Linda Creemers verloor haar partij, zodat de eindstand ook 3-2 werd. Het Nederlands vrouwenteam bestaat vooral uit speelsters die elders zijn geboren en opgegroeid: de ‘Chinezen’ Li Jiao en Li Jie en de Russische routinier Elena Timina. Dankzij hun inbreng won Nederland de Europese titel de afgelopen drie jaar. (NRC)