Problemen met BlackBerry houden aan

A person uses the T-Mobile Blackberry on subway tracks at West 14th street and 8th avenue in New York September 27, 2011. The Metropolitan Transportation Authority today announced wireless voice and data communication capability for AT & T and T-Mobile users at six underground subway stations with Transit Wireless expecting to service the remaining 271 stations within four years. REUTERS/Shannon Stapleton (UNITED STATES - Tags: BUSINESS TELECOMS) De storing bij BlackBerry is nog niet verholpen. Foto Reuters / Shannon Stapleton

De problemen bij BlackBerry houden aan. Miljoenen BlackBerry-gebruikers verspreid over vier continenten zitten nog altijd zonder e-mail, sms en bepaalde internetdiensten op hun smartphones na een reeks fouten in het eigen netwerk van BlackBerry-fabrikant RIM.

RIM verklaarde gisteren in een email dat het ging om een defect binnen het eigen systeem (video):

“De vertraging in het versturen van berichten en internetbrowsing die worden ervaren… werden veroorzaakt door een fout in de infrastructuur van RIM.”

Het bedrijf houdt haar klanten via Twitter op de hoogte van de ontwikkelingen en biedt al dagenlang excuses aan voor het ongemak. De laatste update van RIM op Twitter:

Twitter avatar BlackBerryHelp Research In Motion Message delays were caused by a core switch failure in RIM’s infrastructure. Now being resolved. Sorry for inconvenience. ^PM

Het is de derde dag op rij dat BlackBerry met een storing kampt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone of Android-telefoons loopt internetverkeer bij Blackberry’s via de servers van de fabrikant. Dat zorgt voor extra veiligheid, maar betekent ook dat een storing wereldwijd voor problemen kan zorgen.

    • Marije Willems