Problemen BlackBerry nu ook in Amerika, verbetering in Nederland

De problemen met de BlackBerry hebben zich uitgebreid naar Noord-Amerika. Foto AFP / Amer Hilabi

De problemen bij BlackBerry hebben zich uitgebreid naar de Verenigde Staten en Canada. Net als tientallen miljoenen BlackBerry-gebruikers in de rest van de wereld zitten zij zonder e-mail, sms en bepaalde internetdiensten op hun smartphones na een reeks fouten in het netwerk van BlackBerry-fabrikant RIM.

Twitter avatar BlackBerryHelp Research In Motion We’re aware many of you are experiencing service delays. Restoring full service is our number 1 priority. http://t.co/NVSNicbr ^PM

Voor vanmiddag bleven de problemen beperkt tot Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India. Gebruikers zitten hier al voor de derde dag op rij zonder toegang tot de diensten van BlackBerry. In Nederland lijken de communicatiediensten weer langzaam op gang te komen, meldde T-Mobile Nederland vanmiddag.

De aanhoudende problemen zorgen ervoor dat vooral bedrijven die de smartphone gebruiken overstappen naar alternatieven zoals de iPhone, meldt Reuters. De timing van de problemen komen ook op een pijnlijk moment voor RIM, overmorgen lanceert Apple de nieuwe iPhone 4S.