Dit is een artikel uit het NRC-archief

Corruptie en fraude

Premier Curaçao: rapport Rosenmöller gebaseerd op roddels

Het rapport van de commissie-Rosenmöller over corruptie op Curaçao is gebaseerd op roddels. Dat zei premier Gerrit Schotte van Curaçao gisteren bij de bespreking van het rapport. Volgens Schotte heeft de commissie in acht dagen met maar veertig mensen gesproken en dat zou te weinig zijn om een goed beeld te krijgen.

Schotte in een toelichting:

“De conclusies van de commissie berusten niet op verantwoord onderzoek of kennis van zaken. Ze geven vooral de, vaak eenzijdige en niet representatieve, mening weer van veertig gesprekspartners van de commissie.”

Volgens Schotte zijn er geen wettelijke mogelijkheden om een commissie van wijzen in te stellen. De commissie onder leiding van voormalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller had aangedrongen op zo’n commissie om de integriteit van de ministers op Curaçao te onderzoeken.