'Orlando Bloom kan heel goed vechten'

‘Pirates of the Caribbean 3’ is de lievelingsfilm van Koen Dobbelaer (9), die de titelrol speelt in ‘Bennie Stout’.

„Mijn lievelingsfilm is Pirates of the Caribbean. Ik vind ze alle vier goed, maar mijn favoriet is toch deel drie, The Curse of the Black Pearl. Daar zit een heel mooi, groot gevecht in op een schip. Ik heb de Pirates-films al heel vaak gezien, want we hebben ze op dvd. Maar de eerste keer heb ik ze in de bioscoop gezien, samen met mijn vader en met mijn broer.

„Wat ik heel leuk vind aan de Pirates-film is dat ze heel spannend zijn. Vooral de grote gevechten vind ik mooi. Maar ze zijn ook heel grappig. Mijn grote favoriet is niet Johnny Depp, die de hoofdrol speelt, maar Orlando Bloom, omdat hij in de films heel goed kan vechten, heel soepel. Johnny Depp is ook leuk als Captain Jack Sparrow maar hij vecht veel minder goed.

„Orlando Bloom is mijn favoriete acteur. Ik heb hem niet alleen gezien in Pirates of the Caribbean, maar ook in The Lord of the Rings-films. Daarin is Orlando Bloom ook heel goed. Ik vind het heel knap dat hij soms twee dingen tegelijk kan spelen: dat hij niet alleen blij is, maar ook een beetje verdrietig, of niet alleen stoer maar ook een beetje bang. Nee, in Bennie Stout heb ik dat zelf niet geprobeerd, om twee dingen tegelijk te spelen. Maar dat hoefde ook niet echt.

„Amerikaanse films met grote effecten vind ik het leukst. Maar bijvoorbeeld een film als Johnny English met Rowan Atkinson vind ik ook heel grappig. Nederlandse films hebben meestal niet zoveel effecten, dat vind ik wel jammer.”

Peter de Bruijn

    • Peter de Bruijn