Opnieuw ingebroken op netwerken PlayStation en Sony Entertainment

PlayStation Network was in april nog slachtoffer van de grootste cyberdiefstal ooit met 77 miljoen getroffen gebruikers. Foto Reuters / Kim Kyung-Hoon

Sony is een groot aantal pogingen tot inbraak in gebruikersgegevens van zijn PlayStation Network op het spoor gekomen. Het bedrijf uit Tokio zegt dat ongeveer 93.000 accounts op slot zijn gegooid nadat hiervan gebruikersnamen en wachtwoorden succesvol waren overgenomen door “indringers”.

Ook gebruikers van het Sony Entertainment Network voor muziek en films en Sony Online Entertainment voor games zijn wereldwijd getroffen. Er zijn geen creditcardgegevens overgenomen, zoals bij een hack in april die het Japanse bedrijf in grote verlegenheid bracht.

Sony kwam de nieuwe inbraak op het spoor nadat er een ongewoon groot aantal mislukte login-pogingen werd gedaan. “Onze servers zijn niet zoals in april gehackt. Dit keer werden identiteiten van gebruikers overgenomen om daarmee vervolgens onze netwerken te gebruiken”, aldus de elektronicagigant.