Nico Dijkshoorn schrijft Boekenweekessay

Nico Dijkshoorn schrijft het Boekenweekessay 2012. Dat heeft de schrijver in het tv-programma De Wereld Draait Door laten weten. De CPNB, de organisator van de Boekenweek, laat op de site weten dat Dijkshoorn in Verder alles goed de ‘aan de hand van brieven en ansichtkaarten de chemie van vriendschap’ zal onderzoeken.  ‘In Verder alles goed

Nico Dijkshoorn (Foto CPNB)Nico Dijkshoorn (Foto CPNB)

Nico Dijkshoorn schrijft het Boekenweekessay 2012. Dat heeft de schrijver in het tv-programma De Wereld Draait Door laten weten.

De CPNB, de organisator van de Boekenweek, laat op de site weten dat Dijkshoorn in Verder alles goed de ‘aan de hand van brieven en ansichtkaarten de chemie van vriendschap’ zal onderzoeken.  ‘In Verder alles goed schrijft de ‘lieve ik’ aan ‘beste jij’s’. Brieven en ansichtkaarten aan vrienden, zij thuis en de afzender schrijvend aan een cafétafel in New York, of vanuit een hotel in Dublin.’

Het thema van de 77ste Boekenweek is Vriendschap en andere ongemakken. De Boekenweek 2012 vindt plaats van 14 tot en met 24 maart volgend jaar.

Dijkshoorn (1960) is de huisdichter van De Wereld Draait Door. In het programma becommentarieert hij wekelijks de actualiteiten of de gasten in de studio. Verder schrijft Dijkshoorn columns voor vele media en schrijft hij teksten voor theaterprogramma’s en theatershows. Hij begon onder het pseudoniem P. Kouwes korte gedichten te schrijven voor de website GeenStijl. Binnenkort verschijnt zijn roman Nooit ziek geweest.

De schrijver van het Boekenweekgeschenk is de Vlaming Tom Lanoye.

    • Sebastiaan Kort