Nederlandse honkballers zetten belangrijke eerste stap naar WK-finale

High-five van Bryan Engelhardt met teammaat Curt Smith nadat Jonathan Shopp (op de achtergrond) een punt binnenliep. Foto AP / Andres Leigh

De Nederlandse honkballers hebben een prima eerste stap gezet richting de finale van het WK in Panama. Gisteravond werd regerend Olympisch kampioen Zuid-Korea in de eerste wedstrijd van de tweede ronde opzij gezet: 5-1. In de tweede ronde neemt Nederland het nog op tegen achtereenvolgens Australië, Cuba en Venezuela. De nummers een en twee van de tweede ronde spelen vervolgens de finale.

Lang bleef het gisteren in Chitre 0-0, maar via twee runs in de vijfde inning en drie in de zesde inning zette Oranje het duel naar zijn hand. Zuid-Korea scoorde pas in de negende en laatste inning.

De eerste punten kwamen op naam van Jonathan Schoop en Kalian Sams. Schoop stond op het eerste honk toen Sams de bal het veld uitjoeg voor een homerun. Een inning later konden Sidney de Jong en Bryan Engelhardt scoren toen Sharlon Schoop ook een homerun scoorde. Chang-Min Mo deed in de negende inning met een solohomerun nog wat terug.

    • Jules Seegers