Leider Jobs en Zijn wederAppstanding

opinext@nrc.nl

In uw berichtgeving over het heengaan van (Apple)leider Steve Jobs zijn Zijn aanzienlijke maatschappelijke bijdragen helaas onderbelicht gebleven. De verheffing van honderdduizenden behoeftigen die in Zijn Chinese werkhuizen weer leerden dromen, de opwerking van indolente grondstoffen tot dynamiserende pijlers van de moderne consumptiegemeenschap en de ondersteuning van het Recht tegen afgunstigen die inbreuk maken op Apples Unieke Bekwaamheden, de lezer werd er niet over ingelicht. Ook voor andere cruciale aspecten schoot de aandacht tekort. Ik noem er slechts drie: de condoleances van Bono, de app waarmee Jobs tot voor kort bij Zijn Californische privéstrand over water liep en een volledig overzicht van Apple-producten (inclusief verkoopadressen). Ik had beter verwacht. Het zou veel goedmaken als u hierop terugkomt in de bijlage over Zijn aanstaande wederAppstanding.

Murk Wuite

Amsterdam

Brieven en opiniestukken kunt u sturen naaropinext@nrc.nl