Opinie

Feesten

Afgelopen weekend bevind ik mij in een grote kledingzaak. Vele vierkante meters winkeloppervlak, er is voor jong en oud een enorme keuze. Naast mij loopt een stokoude vrouw arm in arm met een wat jongere dochter. De laatste heeft de leeftijd van zestig jaar ook al ruim overschreden, schat ik. De oudste van de twee

Afgelopen weekend bevind ik mij in een grote kledingzaak. Vele vierkante meters winkeloppervlak, er is voor jong en oud een enorme keuze.

Naast mij loopt een stokoude vrouw arm in arm met een wat jongere dochter. De laatste heeft de leeftijd van zestig jaar ook al ruim overschreden, schat ik.

De oudste van de twee houdt stil bij een kledingrek en trekt een glitterend vest half uit de rij. Ze zegt: „Oh, kijk toch eens, leuk voor een feestje.”

De dochter reageert: „Een feestje, een feestje… Wanneer hebt u nou nog een feestje, moeder?”

Mieke Kerkhof