Even pesten: 'Wat is je ping?'

In de rubriek Jong schrijven jongeren over jongeren en media. Meer columns, links en reacties op het blog nrc.nl/jong.

‘Ping fucked veel dingen voor me maaan”; „Heb dus al de hele focking dag al geen kk internet en ping =S wat is dit?”; „WRM WERKT NIEMANDS KK PING”; „Wat een KK ping damnn.. kk ping doet het niet”; „Waarom doet ping zo kk stoer?” en „me heele kk leven is kk k-pot! fokking kk ping!”

Zomaar een greepje tweets van maandagmiddag. Door een wereldwijde storing werd het sociale leven van vele BlackBerrygebruikers een stuk saaier. Internetdiensten als e-mail en BlackBerry Messenger werkten niet.

Nooit eerder had ik er zoveel plezier in om, als iPhonegebruiker, aan een meisje te vragen wat haar ping was. De bekende vraag „Wat is je ping?” kon dan ook perfect misbruikt worden. Boze gezichten en zelfs een eye roll kon ik terug verwachten.

Veel van de 14-jarige hopeloze meisjes, wier levens totaal verwoest waren en die me op hun Uggs nog altijd doen denken aan Platvoet en zijn Vriendjes, waren in rep en roer.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb in principe niets tegen BlackBerrygebruikers. Ik heb pas nog hard gelachen met een BlackBerrygebruiker. Misschien omdat hij me liet zien hoe WhatsApp er bij hem uit zag, visueel een stuk minder aantrekkelijk, maar toch.

Voor de duidelijkheid, ‘kk’ staat voor kanker. Het is wel jammer dat er met een ziekte wordt gescholden waaraan Steve Jobs en veel andere mensen overleden. Misschien moeten we iedereen die er aan meedeed verplichten tot het doneren aan KWF Kankerbestrijding. Dan levert het nog iets positiefs op.

Vorig jaar werd bekend dat iPhonegebruikers meer seks hebben dan alle andere telefoongebruikers. Misschien juist omdat Steve ons zo goed heeft opgevoed?

    • Deniz Alkac