Opinie

    • Peter Vandermeersch

Een half uurtje NRC

Hoeveel minuten lezen krantenlezers hun krant? Het is een vraag die Cebuco, het marketingplatform van de Nederlandse brancheorganisatie van krantenuitgevers, met een uitgebreide statistiek probeert te beantwoorden.

Enkele opvallende cijfers voor NRC Handelsblad: lezers lezen gemiddeld 36 minuten in de doordeweekse edities en 55 minuten in de weekendkrant. Daarmee behoort onze krant, samen met Trouw (40 minuten in de week, 59 in het weekend) en De Volkskrant (35 en 57) tot de best gelezen kranten. Lezers van nrc.next lezen gemiddeld 27 minuten hun krant.

Mannen en vrouwen lezen ongeveer even lang.  Hoe ouder de lezer is, hoe langer hij de krant leest.  De landelijke dagbladen weten met gemiddeld een half uur leestijd per dag net iets langer te boeien dan de regionale titels. De gratis titels houden de aandacht een kwartier vast.

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.

    • Peter Vandermeersch