Dus toch... Ricco bekent

De renner bekende zelf een bloedtransfusie te hebben uitgevoerd.

Wielrenner Riccardo Ricco heeft tegenover het CONI bekend een bloedtransfusie te hebben ondergaan. Dat meldt de sportkrant La Gazzetta dello Sport. De Italiaan zou dat echter op doktersadvies hebben gedaan. Ricco’s advocaat ontkent het bericht tegenover de krant. Ricco werd in februari met nierfalen en hoge koorts opgenomen in een Italiaans ziekenhuis. Daar zou hij tegen zijn artsen hebben verklaard dat hij bij zichzelf een bloedtransfusie had uitgevoerd. Hij werd vervolgens door zijn ploeg Vacansoleil ontslagen. Ricco ontkende daarna echter altijd de transfusie. Als het verhaal van de bloedtransfusie klopt, hangt Ricco een levenslange schorsing boven het hoofd. De Italiaan werd al eerder twee jaar geschorst wegens epogebruik. Tevens loopt er in Italië een juridisch onderzoek. Er is een kans dat Ricco ook een celstraf krijgt. (Novum)