Cavendish bij Sky, Ricco bekent toch

Wereldkampioen Mark Cavendish zet zijn wielercarrière voort bij Team Sky. De Britse miljoenenformatie maakte dat gisteren bekend. Sky was al langer favoriet om de 26-jarige Britse topcoureur in te lijven.

Cavendish is veruit de succesvolste sprinter van de afgelopen jaren. Sinds 2008 won in hij vier Tours twintig etappes. In drie Giro’s won hij negen etappes en in één Vuelta behaalde hij vorig jaar vier dagprijzen. Vorige maand veroverde hij de regenboogtrui op de WK in Kopenhagen.

De Italiaan Riccardo Ricco heeft bekend een bloedtransfusie te hebben ondergaan. Dat meldt persbureau ANSA. Ricco zou dat op doktersadvies hebben gedaan. Zijn advocaat ontkent het persbureaubericht tegenover de sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Ricco werd in februari 2011 met nierfalen en hoge koorts opgenomen in een Italiaans ziekenhuis. Daar zou hij tegen zijn artsen hebben verklaard dat hij bij zichzelf een bloedtransfusie had uitgevoerd. Zijn ploeg Vacansoleil ontsloeg hem daarop. Ricco ontkende daarna echter altijd de transfusie.

Als het verhaal van de transfusie klopt, hangt Ricco een levenslange schorsing boven het hoofd. Hij werd eerder twee jaar geschorst wegens epogebruik. (Novum)