Anthony K. niet verdacht van seksueel misbruik Jennefer

Het 10-jarige vermoorde meisje Jennefer is niet misbruikt. Uit sectie op haar lichaam zijn althans geen sporen gevonden die daar op wijzen. Dat maakte het Openbaar Ministerie vanmiddag bekend.

De 26-jarige Rotterdammer Anthony K. mag nog zeker twee weken langer in voorarrest mag worden gehouden. Hij wordt verdacht van moord en onttrekking van het kind aan het ouderlijke gezag, zo meldt persbureau Novum.

Uit de sectie die is verricht blijkt verder dat Jennefer door geweld om het leven is gebracht. Het OM doet geen nadere mededelingen over de precieze doodsoorzaak. De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat Deniz Urcun mag praten.

K. werd zondag opgepakt, waarna het lichaam van Jennefer in zijn woning aan de Boergoensestraat werd gevonden. K. is de ex-vriend van de oudere zus van het slachtoffer. Ook de kinderen van de zus waren op die dag bij K. thuis, liet zij zelf eerder via Facebook weten. Zij wees K. via Facebook ook al aan als schuldige.

Jennifer werd sinds zaterdagavond vermist. Voor het vermiste meisje was zondagavond een Amber Alert uitgestuurd. Uit afgetapte telefoongesprekken bleek dat K. mogelijk bij de verdwijning betrokken was. Eerder verklaarde hij nog tegenover de politie dat ze van zijn huis naar haar vader was gegaan.