Weer

Het grijze herfstweer maakt weldra plaats voor heldere blauwe luchten. De komende 24 uur hebben we nog te maken met de overgangszone tussen zachte en beduidend koudere lucht. Het is bewolkt en bovendien regent het zowel vannacht als morgen van tijd tot tijd. De wind neemt wel af en is morgen zwak tot matig uit een noordwestelijke richting.

Aan de temperatuur is goed te merken dat we aan de koude kant van het front komen. In de middag is het op veel plaatsen niet warmer dan 13 graden. In het noordoosten kan het in de loop van de middag voorzichtig gaan opklaren.

Vanaf donderdag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied. Daarachter komt de aanvoer van droge continentale lucht op gang. Donderdag begint in het zuidwesten nog bewolkt, maar brede opklaringen breiden zich overdag uit over het hele land. Bij weinig wind wordt het een graad of 13.

Vrijdag wordt een schitterende herfstdag met volop zonneschijn. Desondanks wordt het ook dan slechts 13 of 14 graden. Met het heldere weer, dat aanhoudt tot en met zondag, worden de nachten een stuk kouder. Aan de grond vriest het op beschutte plaatsen gemakkelijk een paar graden.