Tweede dag op rij storing bij Blackberry

Blackberry-gebruikers ondervinden momenteel weer problemen met het versturen van Ping-berichten en het gebruiken van internetdiensten. De storing geldt voor grote delen van de wereld.
Blackberry-gebruikers ondervinden momenteel weer problemen met het versturen van Ping-berichten en het gebruiken van internetdiensten. De storing geldt voor grote delen van de wereld. Foto AP / Oliver Lang

Nadat gisteren al een omvangrijke storing bij Blackberry veel mensen belette dat ze hun smartphone konden gebruiken, is het vandaag weer raak. Fabrikant RIM liet vanmiddag weten dat het versturen van berichten vertraagd kan worden en dat internetten ook lastig is.

Twitter avatar BlackBerryHelp Research In Motion Some areas have messaging delays and impaired browsing. We’re working to restore normal service as quickly as possible. ^PM

RIM zei daarnaast hard te werken aan het verhelpen van de problemen. Providers T-Mobile en Vodafone lieten rond 14.00 uur vanmiddag weten dat er weer een storing is. Ze weten niet hoe lang de storing nog duurt.

Miljoenen Blackberry-eigenaars zijn getroffen. De problemen doen zich voor in een groot gedeelte van de wereld: meldingen van gebruikers kwamen binnen vanuit Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Volgens de laatste berichten ondervinden ook mensen in Latijns-Amerika en India last.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de iPhone of Android-telefoons loopt internetverkeer bij Blackberry’s via de servers van de fabrikant. Dat zorgt voor extra veiligheid, maar betekent ook dat een storing wereldwijd voor problemen kan zorgen.

Gisteren begonnen de problemen rond 14.30 uur. Rond middernacht waren ze verholpen, liet RIM eerder weten.