Tobbetjesteken en slootje springen op het Waverfeest

Waver, 12-08-2011. Al 70 jaar is elk jaar in Waver het Waverfeest, een kleine kermis in een weiland. Vast onderdeel is de Sloot en Slobrace. Foto: Johannes Abeling

Al 70 jaar lang is het iedere maand augustus raak in het Noord-Hollandse Waver. In een weiland bij het gehucht langs het gelijknamige riviertje, dat uitmondt in de Amstel, wordt jaarlijks een kermis georganiseerd.

Een vast onderdeel van het Waverfeest is de sloot- en slobrace (boven en rechts op de pagina). Deelnemers moeten onderweg naar de finish zo snel mogelijk vele sloten zien over te steken. De feestgangers leven zich ook ieder jaar uit bij het tobbetjesteken (linksonder).

Deze fotoserie hoort bij het project Feest van nrc.next en fotobureau Hollandse Hoogte, in aanloop naar de Dag van de Fotografie op 21 oktober in Amsterdam (waarvoor nog kaarten zijn). Fotografen kregen het thema ‘feest’ om zelf mee aan de slag te gaan: hoe vieren wij Nederlanders feest, hoeveel soorten feestjes kennen wij wel niet en is het niet elke dag feest?

Lees meer over de Dag van de Fotografie op dedagvandefotografie.nl

nrc.nl/inbeeldnu ook verkrijgbaar als gratis app voor de iPad