Nick & Simon laten hun fans deinen

Concert

Symphonica in Rosso met Nick & Simon 14/10 t/m 16/10, Gelredome, Arnhem. ***

Nick & Simon, het duo uit Volendam, verovert zijn publiek met ballades die met zwaaiende armen kunnen worden meegezongen. Daartussen schittert een dansnummer, zoals ‘De Soldaat’, dat een polonaise op de tribunes veroorzaakte. Dat is de aantrekkingskracht van Nick & Simon: het onverwoestbaar optimisme dat spreekt uit hun teksten, met aansporingen als „Laten we dansen op het ritme van hoop”.

Zaterdag gaven Nick & Simon het eerste van vier optredens, die in totaal 120.000 bezoekers zullen trekken. Het Symphonica in Rosso-concept heeft een naam hoog te houden als visueel spektakel. Ook deze show biedt verrassingen, met als hoogtepunt Nick en Simon zingend op een zwevend podium boven het publiek.

Er waren optredens van de mooi zingende Pearl Josephzoon (door hen ‘ontdekt’ bij The Voice of Holland), Acda & The Munnik, en de 3J’s, mét dansmariekes. Het grote orkest toonde zich beurtelings een big band, een symfonieorkest en een popgroep. Nick & Simon zelf lieten de menigte deinen, en soms verbluft staan.

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho