Nederlandse vrouwen in finale EK tafeltennis

De nationale vrouwenploeg heeft zich vanmiddag geplaatst voor de finale van de EK tafeltennis in het Poolse Gdansk. Nederland won in een spannende halve finale met 3-2 van Hongarije en speelt morgen in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Roemenië en Wit-Rusland die later vanmiddag tegen elkaar speelden.

De Nederlandse kopvrouw Li Jiao won vanmiddag haar beide partijen. Landgenote Li Juie verloor haar openingpartij maar won het laatste duel van Georgina Pota met 3-2 in games, zodat de eindstand ook 3-2 werd.

Het Nederlands vrouwenteam bestaat vooral uit speelsters die elders zijn geboren en opgegroeid: de ‘Chinezen’ Li Jiao en Li Jie en de Russische routinier Elena Timina. Dankzij hun inbreng won Nederland de Europese titel de afgelopen drie jaar.

Zaterdag debuteerde Britt Eerland (17) voor de Nederlandse ploeg met een zege. Gisteren ging zij in de kwartfinale tegen Luxemburg in vijf games ten onder tegen Tessy Gonderinger. Vandaag werd ze vervangen door Linda Creemers die verloor van de Hongaarse Krisztina Toth.