Nederlandse ambassade in Tripoli deze week open

Libyan rebels rest in the bed of their country's ousted leader Moammar Gadhafi in a palace in Sirte, Libya, Monday, Oct. 10, 2011. Rebel forces have besieged Sirte since mid September and still facing fierce resistance from loyalists while trying to control Gadhafi's home town. (AP Photo/Bela Szandelszky) AP

De Nederlandse ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli opent deze week de deuren weer, waarschijnlijk op woensdag. De Nederlandse ambassadeur zit dan ook weer op zijn post, zo meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren. De laatste Gaddafi-bolwerken Sirte en Bani Walid staan op het punt te vallen. Strijders van het nieuwe bewind zijn doorgedrongen tot het centrum van Sirte, de geboorteplaats van Gaddafi. In Bani Walid is intussen het vliegveld veroverd. (NRC)