Limburgse columnist ontslagen

Na één klacht van een lezer heeft de hoofdredactie van De Limburger en het Limburgs Dagblad vorige maand per direct een columnist ontslagen. Die zou een van haar columns hebben gebruikt om „een persoonlijk conflict te beslechten” met de klagende lezer. De columnist vindt het „verbijsterend” dat de krant haar niet steunt. Daniëlle de Mol Moncourt uit Maastricht maakte sinds maart columns voor de zaterdagbijlage van de kranten. Op 10 september schreef zij over een conflict in haar buurt. Bij een ruzie tussen twee kinderen kwamen de ouders van een van hen tussenbeide. Die intimideerden het andere kind op een onacceptabele manier, aldus De Mol Moncourt. Ze beschreef het in de derde persoon, maar is zelf de moeder van het geïntimideerde kind. Dat bleek toen het paar klaagde bij de krant. Zij zouden door velen zijn herkend in de column. De krant besloot haar te ontslaan. „Een overschrijding van onze ethische grenzen”, aldus hoofdredacteur Paulissen. „Ze kan de columns niet scheiden van haar privéleven.”