Gezocht: (m/v) voorzitter

Leden van een zittend kabinet moeten niet overstappen naar de Raad van State, vindt de PvdA. Hierover dient de partij zeer waarschijnlijk vandaag een motie in. Dat zei fractievoorzitter Job Cohen afgelopen weekend in televisieprogramma Buitenhof.„Het is de slager die zijn eigen vlees gaat keuren”, zei Cohen over de hardnekkige geruchten dat huidig minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken (CDA) dé kandidaat is om Herman Tjeenk Willink op te volgen als vicevoorzitter van de Raad van State. Ook GroenLinks en de SP steunen het principe dat iemand uit het kabinet niet naar de Raad van State zou moeten kunnen overstappen. De kwestie van de opvolging van Tjeenk Willink speelt al maanden binnen het kabinet. Wat is er aan de hand?

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In het artikel ‘Gezocht: voorzitter (m/v)’ (Vanmorgen, pagina 3) van gisteren wordt over de vicevoorzitter gesproken, dit klopt niet – de koningin is de voorzitter van de Raad van State. Het moet vicepresident zijn.

    • Annemarie Kas