Drie turners naar finales WK

Yuri van Gelder, Epke Zonderland en Jeffrey Wammes hebben zich gisteren op de WK turnen in Tokio geplaatst voor de toestelfinales. Van Gelder ging als vierde door op de ringen, Zonderland als zevende naar de rekstokfinale en Wammes als achtste naar de sprongfinale.

Van Gelder had zondag met 15,383 punten de derde score van de dag. Gisteren was alleen de Chinees Yibing Chen met 15,700 punten beter.

Zonderland werd op de rekstok zevende in de kwalificatie. Zijn score van 15,133 punten was gelijk aan die van nummer acht Chenglong Zhang uit China. De Japanner Yusuke Tanaka gaat als beste naar de eindstrijd.

Wammes’ score van 16,166 punten op sprong was iets beter dan die van de Rus Denis Ablyazin.

In de meerkampwedstrijd speelden de Nederlandse turners weinig klaar. Anthony van Assche werd op de 68ste plaats de beste Nederlander met een puntentotaal van 82,740. De nummer 27 ging als laatste door naar de finale. In de landenwedstrijd werd Nederland negentiende.

(Novum)