Chris Christie ondersteunt kandidatuur Mitt Romney

Mitt Romney, kandidaat om het namens de Republikeinen op te nemen tegen Obama in 2012, op een campagnebijeenkomst in Hopkinton, New Hampshire, gisteren. Romney wordt gesteund door Chris Christie, gouverneur van New Jersey en tot voor kort zelf een beoogd kandidaat.
Mitt Romney, kandidaat om het namens de Republikeinen op te nemen tegen Obama in 2012, op een campagnebijeenkomst in Hopkinton, New Hampshire, gisteren. Romney wordt gesteund door Chris Christie, gouverneur van New Jersey en tot voor kort zelf een beoogd kandidaat. Foto AP / Steven Senne

Mitt Romney, in de race om namens de Republikeinen Amerikaans presidentskandidaat te worden, krijgt daarbij steun van de gouverneur van New Jersey, Chris Christie.

Een campagnemedewerker van Romney zie dat vandaag. De steun is belangrijk omdat Christie onlangs zelf deelname aan de race afsloeg en veel steun binnen de partij geniet. Correspondent Guus Valk zei toen over hem dat hij “in dit veld van kandidaten” een kanshebber was geweest:

“Hij heeft veel aanhang onder prominenten, die vooral uit onvrede met de rest graag hadden gezien dat hij zichzelf naar voren schoof.”

De campagne van Romney verloor de laatste tijd aan kracht en in de peilingen viel hij terug, hoewel hij nog steeds leidt. Lange tijd leek hij veruit de meest serieuze kandidaat, maar serieuze concurrentie kwam er van Rick Perry en onlangs van Herman Cain. Sarah Palin, die lange tijd ook een gooi naar het presidentschap leek te gaan doen, liet onlangs weten niet in te stappen.