Al geplaatst Oranje onderuit tegen Zweden

Dutch Klaas-Jan Huntelaar (L) vies with Sweden's Sebastian Larsson during the EURO 2012 Qualifying Group E football match Sweden vs Netherlands at Raasunda stadium in Stockholm on October 11, 2011. AFP PHOTO / SCANPIX / ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT Klaas-Jan Huntelaar in duel met Sebastian Larsson tijdens de wedstrijd tegen Zweden. Foto AFP / Scanpix / Anders Wiklund

Het Nederlands elftal is onderuit gegaan in en tegen Zweden in de EK-kwalificatiereeks. Zweden versloeg Oranje met 3-2, maar Nederland was al geplaatst voor het EK in 2012. Zweden is nu tweede in poule E.

De Zweden openden de score met een benutte vrije trap van Kim Kallstrom in de veertiende minuut, na een overtreding op Johan Elmander. Klaas Jan Huntelaar bracht Nederland met het hoofd op gelijke hoogte.

In de 51e minuut wist Kuyt, ook met een kopbal, Oranje voorbij te krijgen met de 1-2, maar na een handsbal van Joris Matthijsen in het strafgebied kwam Zweden weer langszij met een geslaagde penalty.

Na een doelpunt van Ola Toivonen eindigde de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK voor Nederland in 2-3.

Coach Bert van Marwijk over de wedstrijd:
http://nos.nl/video/303047-van-marwijk-dit-doet-zeker-pijn-ja.html

    • Peter van der Ploeg