Weer

Volgend weekeind biedt fraai herfstweer met veel zon en in de nachten hier en daar vorst. Maar eerst is het nog wisselvallig en grijs.

Met een lagedrukgebied boven de Noorse Zee en een hogedrukgebied boven Frankrijk staat in Nederland een stevige westenwind. Zachte lucht is het land binnengestroomd, met een bijbehorende storing. Voorlopig blijft deze boven Nederland golven, waarbij de noordelijke provincies morgen – dichterbij het lagedrukgebied – duidelijk meer regen krijgen. Wel is het zo dat het hogedrukgebied vanuit Frankrijk deze kant op trekt en meer invloed krijgt. Daardoor verbetert het weer hier geleidelijk.

Vannacht is het bewolkt en regenachtig. Het waait nog steeds stevig, tot een windkracht 7 in het noordwestelijk kustgebied. Met 13 tot 16 graden is het niet koud.

Morgen overdag stijgt het kwik nog een klein beetje, tot tussen 15 en 17 graden. De luchten zijn grijs en er zijn perioden met regen. Langzaam neemt de zuidwestenwind af naar matig tot vrij krachtig.

Woensdag wordt de overgang gemaakt naar droog weer met zon. Donderdag is er misschien nog wat ochtendgrijs, maar vanaf vrijdag is het een aantal dagen stralend herfstweer.