Tafeltennissters na zege op Spanje in halve finale

De nationale vrouwenploeg heeft zich vanmiddag gekwalificeerd voor de halve eindstrijd van de Europese kampioenschappen tafeltennis in de Poolse havenstad Gdansk.

Voor de Nederlandse tafeltennissters versloegen de in China geboren Li Jiao, Li Jie en de in Rusland geboren Elena Timina in de kwartfinales de vrouwenploeg van het ook door Chinezen gedomineerde Spanje.

In de halve finale spelen de Nederlandse vrouwen morgen tegen de winnaar van het kwartfinaleduel tussen Duitsland en Hongarije. Nederland wist het Europese landentoernooi de afgelopen drie jaar te winnen.

Li Jiao won vandaag in Gdansk de eerste partij van de Spaanse Yanfei Shen (3-2). Daarna was Li Jie met dezelfde cijfers de baas over Zhu Fang. Elena Timina maakte het karwei vervolgens af in haar partij tegen Galia Dvorak (3-1).

Gisteren was Nederland de groepsfase al ongeslagen doorgekomen, met een 3-1 eindoverwinning op Luxemburg. Eerder won Nederland van Tsjechië en Turkije.

Zaterdag debuteerde de 17-jarige Britt Eerland voor de Nederlandse ploeg met een overwinning, maar gisteren ging ze tegen Luxemburg in vijf games ten onder tegen Tessy Gonderinger.

De halve finales in de Ergo Arena in Gdansk worden morgen gespeeld. Woensdag staat de finale op het programma.