Religieuze rellen in Tunis na uitzending 'Persepolis'

De Tunesische politie heeft gisteren ongeveer dertig moslimfundamentalisten opgepakt die het kantoor van een liberaal televisiestation in de hoofdstad Tunis in brand probeerden te steken. Elders in de stad raakte de politie slaags met honderden islamisten die het station trachtten te bereiken. De betogers waren boos omdat de tv-zender de bekroonde animatiefilm Persepolis, gebaseerd op het stripboek van Marjane Satrapi over het leven tijdens de Iraanse Revolutie, had uitgezonden. Het waren de hevigste religieuze rellen in de Tunesische hoofdstad sinds jaren. De aanval op het kantoor van de tv-zender kwam nog geen dag nadat een groep van zo’n tweehonderd fundamentalisten een universiteit in de stad Sousse bestormde. De islamisten waren boos omdat de universiteit een vrouw met een gezichtssluier weigerde in te schrijven. Nu de heerschappij van president Ben Ali voorbij is, winnen in Tunesië fundamentalisten aan invloed en laten zij zich steeds vaker gelden. (AP, AFP, Reuters )