Professionele fabriek voor xtc ontmanteld

In een keuken stond een vat met 56 kilo MDMA. Met één kilo MDMA kunnen drieduizend pillen worden gemaakt.

. De Nationale Recherche heeft zaterdag in Schiedam een professionele xtc-fabriek ontdekt die per uur honderdduizend pillen kon maken. Bij de ontdekking zijn twee mannen van Aziatische afkomst aangehouden, meldde het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie gisteren.

Hoewel het niet vaak voorkomt, is het volgens een woordvoerder niet de eerste keer dat een machine met zo’n grote capaciteit wordt aangetroffen. De machine stond in een loods op een bedrijventerrein.

In plastic zakken en een emmer vonden rechercheurs zaterdag ongeveer 110 duizend tabletten. In een keuken stond een vat met 56 kilo MDMA. Met één kilo MDMA kunnen drieduizend pillen worden gemaakt.

Een xtc-pil levert in Nederland tweeënhalf tot drie euro per stuk op. In het buitenland een veelvoud daarvan. De waarde van de in beslag genomen pillen is volgens justitie meer dan een miljoen euro. Daarnaast werden ongeveer vijftienduizend joints gevonden. Het OM denkt dat het om de handelsvoorraad van een coffeeshop gaat. De fabriek is ontmanteld. (Novum)