Politie vindt dood meisje na Amber Alert

De politie in Rotterdam heeft afgelopen nacht in een woning in Rotterdam-Zuid het levenloze lichaam aangetroffen van een 10-jarig meisje. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om Jennefer van Oostende, die sinds zaterdagavond werd vermist. Een 26-jarige man is als verdachte aangehouden. Hij wordt momenteel verhoord. Nader onderzoek moet uitwijzen of het om het lichaam van het vermiste meisje gaat.

De politie liet gisteravond een zogeheten Amber Alert uitgaan, in de hoop op nadere informatie van het publiek over de verdwijning. Buurtgenoten, taxichauffeurs en trampersoneel waren eerder al per sms opgeroepen uit te kijken naar de tiener. Het meisje werd zaterdagavond voor het laatst gezien in de woning van de verdachte, een ex-partner van de zus van het meisje.

Tegenover de politie heeft de man verklaard dat het meisje zaterdag rond half zeven het huis aan de Boergoensestraat verliet, na onenigheid over een bioscoopbezoek, om naar haar vader te gaan. Zij zou daar naar verluidt logeren, maar kwam nooit aan op het adres in de wijk Carnisse.

De zus van het dode meisje liep vanmorgen vooruit op de uitkomsten van het identificatieonderzoek van de politie. Op Facebook liet zij weten dat haar 10-jarige zusje overleden is. Volgens haar is haar voormalige partner verantwoordelijk voor de dood. Hij heeft nog geen bekentenis afgelegd, aldus de Rotterdamse politie vanmorgen. Het sporenonderzoek in de woning kan tot vanavond laat duren.

De laatste keer dat de politie een landelijke waarschuwing uitstuurde, was ruim drie maanden geleden na de verdwijning van een 17-jarig zwakbegaafd meisje uit Hardinxveld-Giessendam. Zij werd levend teruggevonden. Een 32-jarige man uit de Noordoostpolder werd gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik. Amber Alert is het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen. De politie verspreidt de boodschap via sms, e-mail, twitter en de media bij vermissingen met een verhoogd risico. Sinds 2008 heeft de politie zes keer een Amber Alert uitgestuurd.