Trailer New Kids Nitro: een ‘nieuw’ tijdperk ingeluid

http://youtu.be/GPNLrs_gwJQ?t=5s

Het móest wel iets bijzonders worden om het onverwacht grote succes van New Kids Turbo te evenaren, of overtreffen. De trailer van Nitro was kort te zien bij DWDD, staat nu op het net en is bovenal letterlijk veelbelovend.

Wat duidelijk wordt is dat de New Kids een herboren vete tegemoet gaan met een crew uit het in Turbo gebombardeerde Schijndel. Hoe de Maaskantenaren zich uiteindelijk mogen verheugen op het gezelschap van zombies, is pas vanaf 8 december in de bioscoop te zien. Het gegeven op zich is - hoewel in Nitro ondergeschikt aan explosies, Brabantse besognes, grove humor en geweld - nu al interessant.

Alleen in Nederland wordt dit jaar al aan zeker drie films gewerkt met (hoofd)rollen voor de levende doden. Het genre zombiefilm, dat volgens de kenners stamt uit 1932 toen White Zombie van Victor Halperin uitkwam, lijkt bezig aan een comeback.

http://youtu.be/sCzhaQuXmbU

Waar het genre het qua grote titels al jaren moet stellen met de ietwat uitgemolken franchise van Resident Evil, mocht een veel succesvollere naam vorig jaar als zombiefilm volle zalen trekken. Het vierde deel van de Pirates Of The Caribbean-reeks had er schijnbaar genoeg in beeld, naast superster Johnny Depp.

En voor volgend jaar staat World War Z op de rol: niemand minder dan Brad Pitt zal spelen in deze film over het interbellum tussen de ‘Grote Zombie Oorlog’ en de ‘Wereldoorlog Z’. En ook bewierookt regisseur Tim Burton is bezig met een film waarin zombies, weerwolven, heksen en spoken het opnemen tegen een vampier. Rollen zijn weggelegd voor Burton-zekerheidjes Depp en Helena Bonham Carter, maar ook Michelle Pfeiffer en Eva Green doen mee in Dark Shadows.

    • Jules Seegers