Nick & Simon laten fans deinen

Symphonica in Rosso met Nick & Simon. Gehoord: 8/10 Gelredome, Arnhem. Herh: 14/10 t/m 16/10, aldaar.***

Nick & Simon, het duo uit Volendam, verovert zijn publiek met ballades die met zwaaiende armen kunnen worden meegezongen. Daartussen schittert een enkel dansnummer, zoals De Soldaat, dat een polonaise op de tribunes veroorzaakte. Dat is de attractie van Nick & Simon: het onverwoestbaar optimisme dat spreekt uit hun teksten, met aansporingen als „Laten we dansen op het ritme van hoop” en „Beleef het leven niet met tegenzin”.

Zaterdag gaven Nick & Simon het eerste van vier uitverkochte optredens, die in totaal 120.000 bezoekers zullen trekken. Het Symphonica in Rosso-concept, in 2006 geïnitieerd door Marco Borsato, heeft een naam hoog te houden als visueel spektakel. Ook de nieuwe, tweeënhalf uur durende show biedt verrassingen, met als hoogtepunt Nick en Simon zingend op een zwevend podium boven het publiek.

Er waren gastoptredens van de mooi zingende Pearl Josephzoon (door hen ‘ontdekt’ bij The Voice of Holland), Acda & The Munnik, en de 3J’s, die een feestelijke versie van hun Wiegelied speelden, met dansmariekes.

Het grote orkest op het brede, rood beklede podium, toonde zich beurtelings een big band, een symfonieorkest en een popgroep. Gastheren Nick & Simon zelf zongen midden in de zaal een dappere, a capella-uitvoering van Vaderdag (solo door Simon), lieten de menigte deinen, en soms verbluft staan.

    • Hester Carvalho