Murray veel te sterk voor Nadal in Tokio

Andy Murray heeft gisteren het ATP-toernooi van Tokio gewonnen. De 24-jarige Schotse tennisser was in de finale te sterk voor de Spanjaard Rafael Nadal. Murray verloor de eerste set, maar was in het vervolg veel te sterk voor de als eerste geplaatste Nadal: 3-6, 6-2 en 6-0.

In de eerste set verspeelde Murray, die de laatste vijf partijen tegen Nadal had verloren, meteen zijn servicegame. Nadal won de set, maar had in de tweede en derde set geen enkele kans tegen Murray. In de laatste set gunde de Schot zijn tegenstander slechts vier punten. Voor Murray, die vorige week ook het ATP-toernooi van Bangkok in Thailand won, was het de tweede toernooizege op rij.

Tomas Berdych heeft gisteren het ATP-toernooi van Peking gewonnen. De Tsjech won in de finale met 3-6, 6-4 en 6-1 van de Kroaat Marin Cilic. Berdych behaalde zijn eerste toernooizege van het jaar.

In de eerste twee set kwam Cilic door een vroege break op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. In de tweede set had Berdych voldoende aan twee breaks voor de setwinst. Cilic maakte daarna steeds meer fouten en verloor de derde set kansloos.

De Russin Vera Zvonareva en de Australische Samantha Stosur hebben zich geplaatst voor de WTA Championships eind oktober in Istanbul. Voor Zvonareva, ’s werelds nummer drie, is het de vijfde keer dat ze meedoet aan het toernooi waarop de beste acht van 2011 spelen.

Stosur, de huidige nummer zeven van de wereld, neemt voor de tweede keer deel aan het evenement. Caroline Wozniacki, Maria Sharapova, Petra Kvitova, Victoria Azarenka en Na Li hadden zich al eerder geplaatst. Andrea Petkovic, Agnieszka Radwanska en Marion Bartoli strijden om de laatste beschikbare plaats. (Novum)