Murray overklast Nadal in eindstrijd Tokio

De Schotse tennisser liet Nadal in de tweede en derde set van de finale kansloos en behaalde zijn tweede toernooizege op rij.

Andy Murray heeft gisteren het ATP-toernooi van Tokio op zijn naam geschreven. De 24-jarige Schotse tennisser was in de finale duidelijk een maatje te groot voor de Spanjaard Rafael Nadal. Murray moest de eerste set nog inleveren, maar was in het vervolg van de partij veel te sterk voor de als eerste geplaatste Nadal. Murray won met 3-6, 6-2 en 6-0.

In de eerste set moest Murray, die de laatste vijf wedstrijden tegen Nadal had verloren, direct zijn servicegame inleveren. Nadal trok de set naar zich toe, maar had in de tweede en derde set geen enkele kans tegen een ontketende Murray. In de laatste set gunde de Schot zijn tegenstander slechts vier punten. Voor Murray, die vorige week ook het ATP-toernooi van Bangkok won, was het de tweede toernooizege op rij. (Novum)