Kortkolom binnenland

‘Hoogleraar fraudeerde mogelijk jarenlang’

Tilburg. De in opspraak geraakte hoogleraar Diederik Stapel heeft mogelijk vijf tot tien jaar lang gefraudeerd. Dat vermoedt rector magnificus Philip Eijlander van de Universiteit van Tilburg. De fraude is omvangrijk, zei hij dit weekend tegen Omroep Brabant. Stapel zou al gefraudeerd hebben toen hij nog actief was voor de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. De universiteiten doen onderzoek naar de zaak. (Novum)

Twee Nederlanders op Java verongelukt

Rotterdam. Bij het busongeluk op Java, afgelopen vrijdag, zijn twee Nederlanders om het leven gekomen; een man en een vrouw. Afgelopen weekend was sprake van drie Nederlandse doden, waarschijnlijk is verwarring ontstaan doordat onder de doden ook een Belg is, meldde SOS International gisteren. Bij het ongeluk in de buurt van Bandung kwamen volgens Indonesische media in totaal vier mensen om het leven. (Novum)

Meer rijksbanen voor vluchtelingen bepleit

Amsterdam. De overheid moet meer vluchtelingen in dienst nemen, vindt Vluchtelingenwerk Nederland. Van de werkende vluchtelingen werkt 2 procent bij de overheid, terwijl van de werkende autochtonen dat 15 procent is, zo concludeert Vluchtelingenwerk op basis van onderzoek dat de vereniging heeft laten uitvoeren door het CBS. (Novum)