Hoogbejaarde twee dagen dood op ziekenhuistoilet in Heerlen

Een hoogbejaarde man met hartklachten heeft twee nachten dood op een toilet van het Atriumziekenhuis in Heerlen gelegen. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na een bericht hierover in het Limburgs Dagblad.

De man met zeer ernstige hart- en longklachten had woensdagmiddag een afspraak op de polikliniek. Hij kwam echter niet opdagen.

“Dat gebeurt wel vaker, dus dat was geen reden voor ongerustheid”, zegt de woordvoerder tegenover Novum.

Technische dienst ziekenhuis ondernam geen actie

Donderdagochtend zag een schoonmaakster dat een wc op slot stond en dat er niet werd gereageerd op kloppen. Dit werd gemeld bij de technische dienst.

“Maar die heeft er die dag niets mee gedaan. We onderzoeken nog hoe dit kon gebeuren. Dit kan te maken hebben met een dubbele melding waardoor ze dachten dat de zaak was afgehandeld”, aldus de woordvoerder.

Toen de schoonmaakster vrijdagochtend zag dat de wc nog steeds op slot stond, werd de technische dienst opnieuw gewaarschuwd en werd de wc geopend. Daar werd de man van rond de 90 jaar gevonden.

“Toen hebben we meteen de politie gewaarschuwd. We konden namelijk niet uitsluiten dat het om een misdrijf ging.”

Ziekenhuis stelt onderzoek in

Een onafhankelijke arts stelde volgens de woordvoerder vast dat de man aan een acute hartstilstand is overleden.

“Hij heeft waarschijnlijk geen pijn geleden.”

Het ziekenhuis onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren.

“Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt. Maar dit willen we natuurlijk absoluut niet hebben. Vooral niet voor de familie.”