Highschool vol ironie

Community, aflevering 1 seizoen 2

Comedy Central, 19.10-19.35

Zó over de top en zó flauw dat het best wel grappig is. En vooral: lekker ironisch, met veel verwijzingen naar film en tv-klassiekers. Dat maakt de comedyserie Community anders dan de meesten.

In seizoen 1 wordt advocaat Jeff Winger (Joel McHale) geschorst door zijn baas omdat hij geen diploma blijkt te hebben. De straf? Terug naar school om alsnog te slagen. De serie volgt hem in het volwassenenonderwijs met zijn studiegroepje. En dat is een bont gezelschap: van een oude handdoekjesmagnaat (Chevy Chase) tot een over-ambitieuze black mama (Yvette Nicole Brown) en een voormalig docent die wanhopig probeert ‘erbij te horen’ (Ken Jeong).

Seizoen 2 gaat vandaag van start, en daarin kabbelt het leventje op school weer voort. Hoogtepunten van aflevering 1 zijn een Gollum-vertolking van Ken Jeong en een lerares antropologie die haar beroep erg serieus neemt: ze demonstreert het gebruik van prehistorisch gereedschap door er een student mee neer te halen.

Wie niet van platte comedy of een hoog Amerikaans highschool-gehalte houdt moet vooral niet kijken. Maar fans van Glee, The Big Bang Theory en How I Met Your Mothe, zullen de af en toe makkelijke maar soms ook doordachte humor goed kunnen waarderen.

Maite Vermeulen

    • Maite Vermeulen