Hardhandig wringen ze de noten uit hun gitaar

pop-cd

Black Box Revelation. My Perception ***

Jan Paternoster (gitaar) en Dries Van Dijck (drums) zijn jonge twintigers uit België die al jaren met volwassen aplomb hun snedige rock spelen. Het heeft ze ver gebracht: Black Box Revelation kreeg behalve in België en Nederland ook aanhang in Engeland. Dat zelfs het Amerikaanse publiek van ze gecharmeerd is, betekent dat dit duo authentiek klinkt.

En dat blijkt op de nieuwe, derde cd My Perception eens te meer. Paternoster en Van Dijck jagen door ruige rocksongs als ‘Young Boys’ en ‘Madhouse’, met de gitaar van Paternoster die klinkt alsof de noten er hardhandig uitgewrongen worden, en zijn stembanden van prikkeldraad zijn. De drums van Van Dijck hebben een bluesy cadans. Soms houden ze het bij deze sobere bezetting.

Voor deze cd werkten de twee samen met producer Alain Johannes (bekend als lid van Them Crooked Vultures). De nummers die meer aankleding kregen zijn het indrukwekkendst: zoals ‘Skin’, dat in een ronkende groove zijn vorm vindt als psychedelisch uitwaaierend nummer.

HESTER CARVALHO

Black Box Revelation treedt op 26 oktober op in de Melkweg, Amsterdam.

    • Hester Carvalho