Espresso met Ivo Niehe

Presentator Ivo Niehe zou afgelopen vrijdag te gast zijn bij Pauw & Witteman, maar de presentator, talenkenner en Laura Pausini-fan zegde het interview af. Volgens de kranten zou Niehe geschrokken zijn van alle commotie die ontstond na zijn optreden vorige week maandag in de talkshow op Nederland 1.

bussum,5/1/98 ivo niehe bestemd voor media pag. interview dirk limburg FOTO: Leo van Velzen Ivo Niehe. Foto NRC / Leo van Velzen

Interviews

Presentator Ivo Niehe zou afgelopen vrijdag te gast zijn bij Pauw & Witteman, maar de presentator, talenkenner en Laura Pausini-fan zegde het interview af. Volgens de kranten zou Niehe geschrokken zijn van alle commotie die ontstond na zijn optreden vorige week maandag in de talkshow op Nederland 1. Het management van Niehe liet echter weten dat de presentator het te druk heeft voor interviews. ‘Dat klopt,’ zegt Niehe bij een espresso. ‘Ik ben unaniem een belachelijk groot succes. Denk je dat Oprah Winfrey op elke uitnodiging ingaat? Of George Clooney? Of Bill Gates? Of Laura Pausini? Die wilde alleen bij mij te gast zijn.’

Op internet heeft Ivo Niehe zich het hoongelach van twitterend Nederland op de hals gehaald. ‘Ik stond ervan te kijken,’ zegt de TROS-coryfee. ‘Wat een succes! Het fiasco van Job Cohen is er niets bij.’ Niehe neemt nog een slokje espresso. ‘Cohen doet zo zijn best, maar niet iedereen is in de wieg gelegd voor eeuwige roem.’ Zou het helpen als Job Cohen vloeiend Frans zou kunnen? ‘Ik betwijfel het,’ antwoordt Niehe. ‘Ik spreek veel meer talen dan alleen Frans. Zo weet ik wat succes is in 34 talen.’ En bescheiden? ‘In meer dan 270 talen.’ Kon hij lachen om de column van Youp van ’t Hek? Niehe schudt zijn hoofd. ‘Ironie is niet mijn sterkste kant.’

    • Ernest van der Kwast