Eerste nederlaag van honkbalteam op WK

De ploeg van bondscoach Brian Farley was na de zege op de VS al zeker van de volgende ronde.

De Nederlandse honkballers hebben zaterdag bij het wereldkampioenschap in Panama de eerste nederlaag geleden. Canada was na een tiebreak met 5-4 te sterk voor Nederland, dat zich vrijdag al verzekerde van een plaats in de volgende ronde van het WK door een 7-5 overwinning op de Verenigde Staten, de regerend wereldkampioen. De uitslag van de laatste groepswedstrijd, gisteren tegen gastheer Panama, was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.

Tegen Canada nam Nederland in de derde inning op een 2-0 voorsprong. De Canadezen vochten zich echter terug in de wedstrijd en kwamen in de vijfde inning langszij: 2-2. In de zevende inning maakten Nederland en Canada beide één run, maar in de tiebreak delfde het team van bondscoach Brian Farley het onderspit. Een honkslag van Frostad resulteerde in de elfde inning in de 5-4 overwinning van de Canadezen.

Vrijdag maakte Nederland in Aguadulce een sterke indruk tegen de regerend wereldkampioen, de Verenigde Staten. De honkballers begonnen uitstekend aan het duel met de VS en stonden na drie innings al op een comfortabele 7-2 voorsprong. In de slotfase kreeg Nederland het nog even benauwd, maar de Amerikanen kwamen niet verder dan 7-5.

Daarmee behaalde de ploeg van bondscoach Brian Farley de vijfde achtereenvolgende zege in groep 1 tijdens dit WK. En dat was voldoende voor het bereiken van de volgende ronde. (Novum)