AD in pand naast R'dam Centraal

De centrale redactie van het Algemeen Dagblad verhuist eind volgend jaar naar Central Post, het voormalige stationspostkantoor pal naast Rotterdam Centraal. Hoofdredacteur Christiaan Ruesink wilde het nieuws vanmorgen bevestigen noch ontkennen. „Ik ga morgen eerst de redactie informeren.”

Bronnen bij de gemeente Rotterdam bevestigen de verhuizing echter. Ruesink zelf erkende ruim twee weken geleden al dat zijn krant, onderdeel van het Vlaamse mediabedrijf De Persgroep, „in elk geval in Rotterdam” blijft. Eerder was sprake van een mogelijke overgang van de landelijke fusiekrant (zeven regiokaternen) naar een onderkomen op businesspark Rivium, een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel.

Het AD zit nu nog, net als de redacties van deze krant en nrc.next, in een pand langs de A20, aan de rand van Rotterdam. Het huurcontract in de deelgemeente Prins Alexander loopt af op 1 december 2012. NRC Media verhuist eind volgend jaar naar het Rokin in Amsterdam.